PD Regeling 2019

Promotie en Degradatie

Er zullen PD of opvullingswedstrijden plaatsvinden tot en met de 4e klasse. Dit houdt in dat de nummers 2 uit de 2e klasse PD wedstrijden spelen samen met de nummers 10 uit de 1e klasse voor de plaatsen in de 1e klasse. (opvulwedstrijden voor de klassen onder de 2e klasse)

Er wordt voor de kampioen van de 2e klasse dames en heren uit de halfjaarcompetitie Amsterdam (poules D2H en H2H) een plaats in de 1e klasse gereserveerd. De nummers 2 uit poules D2H en H2H worden ingedeeld in de PD voor een plaats in de 1e klasse.

De PDregeling voor de halfjaarcompetitie Amsterdam is in een aparte richtlijn PD Amsterdam vastgelegd:

Concept PD regeling 2e helft Amsterdam seizoen 2018 – 2019

2e klasse dames en heren
Kampioen 1e helft - Kampioen 2e helft, winnaar speelt 1e klasse, verliezer speelt PD 1e klasse
Nummers 5 en 6 degraderen

Als de nummer 1 van de 1e helft  kampioen wordt in de 2e helft dan promoveert dit team direct en spelen de nummers 2 van de 1e en 2e helft voor de PD-plek
Als de nummer 1 of 2 van de 1e helft degradeert in de 2e helft dan heeft het geen recht om PD te spelen.

De PD wedstrijden tussen de 1e en 2e klasse worden op zaterdag 20 april gespeeld

3e klasse dames en heren
Nummers 2 spelen een opvullingswedstrijd voor een eventuele plek in de 2e klasse (resultaat afhankelijk van PD naar/uit 1e klasse en aantal degradanten uit de 1e klasse). De winnaar van deze wedstrijd promoveert niet automatisch naar de 2e klasse.
Nummers 5, 6 en 7 degraderen

4e klasse dames en heren
Nummers 2 spelen in een poule van 3 om 1 plek in de 3e klasse Nummers 6 en 7 degraderen

4e klasse dames
Nummers 5 spelen PD tegen nummers 2 5e klasse

5e klasse dames en heren
Nummers 6 en 7 degraderen

5e klasse dames
Nummers 2 spelen PD tegen nummers 5 4e klasse
Nummers 5 spelen PD tegen nummers 2 6e klasse

5e klasse heren
Nummers 2 spelen PD tegen elkaar om 1 plek in de 4e klasse

6e klasse dames
Nummers 2 spelen PD tegen nummers 5 5e klasse

6e klasse heren
De nummer 2 promoveert direct naar de 5e klasse, er wordt geen PD gespeeld

Afhankelijk van de resultaten van de PD en het aantal degradanten uit de 1e klasse kan de degradatiegrens in alle poules veranderen en mogelijk PD/opvullingswedstrijden achteraf niet nodig zijn.

De scheidsrechters voor de PD-wedstrijden in de halfjaarcompetitie worden centraal aangewezen.

Concept PD regeling Amsterdam 2e helft 2018 - 2019

Vrijdag 12 april           Blauwwithal                  2100 uur   Xenon D1 -  n.n.b

Dinsdag 7-mei             Wethouder Verheijhal

Woensdag 8-mei         Wethouder Verheijhal